YouTube Kullanıcı Deneyimi İyileştirme

YouTube Kullanıcı Deneyimi İyileştirme

YouTube , milyonlarca kişinin video izlemek için kullandığı favori platformlardan biridir. YouTube video izleme deneyimlerini optimize etmek isteyen kullanıcılar, birkaç basit adımla arzularına ulaşabilirler. Zira YouTube da belli bir algoritmaya göre çalışmakta ve kullanıcılara YouTube'dan daha iyi hizmet vermektedir. Bunun için kullanıcı önerilen YouTube video ayarlarını yapmak istiyor .

Önerilen YouTubevideolar, kişinin izlediği, etkileşimde bulunduğu, yorum yaptığı, takip ettiği vb. videolara benzer içeriklerden oluşan açılış sayfalarıdır. Bu sayfa, kullanıcıların ana ekrandan çeşitli ilgi çekici içeriklere erişmesini sağlar. Ancak, ana sayfanızda gösterilen videolarla ilgilenmiyorsanız, önerilen videoları düzenlemenin birkaç yolu vardır.




YouTube'da önerilen videoları nasıl değiştiririm?


YouTube kullanıcıları, YouTube hesaplarında izledikleri ve etkileşim kurdukları videolara göre ana sayfalarında önerilen videoları görür . Örneğin, bir ASMR videosunu bir kez izlerseniz , algoritma ASMR videosunu ekleyecektir.önerilen içeriğe, çünkü o videoları beğendiğinizi düşünüyor. Bu noktada YouTube'un önerdiği video ayarları ile sadece ilgilendiğiniz içerikler ana sayfanızda yer alacaktır. Ana sayfa içeriğinizi düzenlemek için yapabileceğiniz işlemlerden bazıları şunlardır:

YouTube'un ana ekranında video izlemek istemiyorsanız, "İsimsiz" düğmesine basarak ana sayfanızdan kaldırabilirsiniz. Bu videoyu dışa aktar" veya "Bu kanalı önerme" butonunu kullanabilirsiniz.


· İzlediklerinizin üzerinde Beğen butonuna basarak algoritmaya ilginizi gösterebilir ve aynı tarzdaki içeriklerin ana sayfanızda görünmesini

sağlayabilirsiniz . Bir videoyu izleyip beğenmediyseniz, içerikle ilgilenmediğinizi göstermek için beğenmeme butonunu kullanabilirsiniz.

Abone olduğunuz kanalları değiştirebilir ve böylece ana sayfanızda gösterilecek içeriği değiştirebilirsiniz. YouTube platformunda

çalışmak istemiyorsanız , cihazınızdaki YouTube önbelleğini temizleyerek YouTube ana sayfa ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.