Youtube’daki Popüler Video Türleri Nelerdir?

Youtube’daki Popüler Video Türleri Nelerdir?

Youtube, dünyanın en popüler video akış platformudur. Dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı olan Youtube'da video içerikleri üretmek ve bu içerikleri kitlelere ulaştırmak mümkün. En popüler Youtube video türü , içerik üreticilerinin aradığı bir konudur. Popüler türdeki videolar daha çok izlendiği için yapımcılar çok para kazanabiliyor.

Komedi ve skeç günümüzde en çok izlenen video türüdür. Bu tür videolar milyonlarca kullanıcı tarafından izleniyor. Mizah duygunuz güçlü değilse, bir ürün inceleme videosu oluşturarak hedef kitlenizin ilgisini çekebilirsiniz. Ürün inceleme videolarına biraz sermaye harcamanız gerekecek. Çünkü ürünler ilgi çekecek ve satın alınması gerekecek.

Youtube'daki bir diğer popüler video türü de açıklayıcı videodur. Bu tür videolar da izleyici bulabilir. Gruplar halinde YouTube içerikleri üretmek istiyorsanız soru-cevap videoları da oluşturabilirsiniz. Ayrıca bir konuda tam olarak eğitim aldıysanız eğitim videoları çekerek yüksek izlenme elde edebilirsiniz.



Youtube'da en çok izlenen videolar hangileri? Youtube video
türlerinden en çok izlenenleri yukarıda sıraladık . Youtube'da paylaştığınız içeriklerin çok sayıda kullanıcı tarafından izlenmesini istiyorsanız öncelikle hedef kitlenizi belirlemelisiniz.
Youtube özellikle Türkiye'de ağırlıklı olarak gençler tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle daha genç kitleleri hedefleyen eğlence ve oyun içerikli videolar paylaşmak daha fazla izlenme almanıza yardımcı olabilir. Youtube kanalınızda

tüm kategorilerden videolara yer verirseniz en çok izlenen ve trend olan video türlerini tespit edebilir ve içeriklerinizi buna göre hazırlayabilirsiniz. Örneğin 2021'den itibaren en çok izlenen eğlence, oyunlar, TV şovları ve Soru-Cevap videoları. Siz de kendi zaman diliminizdeki popüler videolardan yola çıkarak içeriklerinizi üretebilirsiniz. Youtube kategorisi



nasıl seçilir?
Yeni başlayan YouTube yapımcılarının bir kategori seçmesi gerekir. Belirli bir kategoride video paylaşan kanallar daha çok kişi tarafından beğenilir ve izlenir. Kategori seçmeden önce hangi alanlarda daha iyi içerik üretebileceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Örneğin bilgisayar oyunlarını seviyorsanız ve iyi oynuyorsanız Youtube video türlerini seçip ona göre paylaşım yapabilirsiniz.



Türkçe Olmayan Youtube İçeriği
YouTube'daki video türleri arasında Türkçe olmayan veya nadir bulunan videoları bulabilir ve bunları kendi tarzınızda üretebilir ve Türk izleyicilere sunarak daha fazla kullanıcının videolarınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin eski ya da paslanmış bir objeyi yenileyip farklılıklar ekleyerek Youtube'a yükleyebilirsiniz.

başka bir youtubecontent not available in Turkey is disassembling and re-assembling car parts. Very few channels can do this. Therefore, creating such videos can also benefit your channel. Also, if you have an educational channel, you can get good views by delivering lessons that are not taught in schools to your audience in an entertaining way.