Yazılımcılar Ne Kadar Kazanıyor?

Yazılımcılar Ne Kadar Kazanıyor?

Ülkemiz dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında yazılımcılığa yönelik büyük bir ilgi söz konusudur. Teknolojik gelişmelerin ve her geçen gün sayısı artan web sitelerinin sebep olduğu bu büyük ilgi nedeniyle insanlar yazılımcılığa daha fazla merak salıyor, bu meslek hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışıyor. Elbette, yazılımcılık mesleğiyle ilgili en çok sorulan soruların başında da yazılımcıların ne kadar kazandığı sorusu geliyor. Eğer siz de bu sorunun cevabını arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Yazılımcı Olmak İçin Ne Gerekir?

Yazılım ile ilgilenen pek çok kişinin merak ettiği sorulardan birisi de bu alanda çalışmak için kişinin hangi özelliklere sahip olması gerektiğidir. Yazılımcılık genel olarak geniş bir kavram olduğundan bir kişinin öncelikle hangi alanlarla ilgilendiğine karar vermesi gerekir. Elbette, alan bilgisinin yanı sıra hangi branşta çalışırsa çalışsın bir yazılımcının sahip olması gereken özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

·        Bir yazılımcının araştırmacı kişiliğe sahip olması ve araştırma yapmayı bilmesi gerekir.

·        Yaratıcılık, yazılım alanında çalışan bir kişinin sahip olması gereken özellikler arasındadır.

·        Programcılığın temeli matematik olduğu için bir yazılımcının yeterli matematik becerisine sahip olması gerekir.

Üniversite Okumadan Yazılımcılık Yapılır mı?

Eğer yazılımcılık yapmak istiyorsanız ancak üniversitede gerekli bölümü okumadıysanız o zaman hiç endişelenmenize gerek yok. Zira, yazılımcı olmak için bu alanda üniversite eğitimi almanıza gerek yok. Elbette, alan hakkında daha iyi bilgi sahibi olmak ve işinizi ne yaptığınızı bilerek yapmak için bu alanda eğitim veren üniversite bölümlerinden mezun olmanız faydanızadır. Ancak, yazılım konusunda eğitim veren onlarca kurs ve atölye sayesinde üniversite eğitimi olmadan yazılımcılık konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yazılımcılık İyi Kazandırır Mı?

Yazılımcılık hakkında en çok sorulan sorulardan birisi de yazılımcılığın iyi kazandıran bir meslek olup olmadığıdır. Bu konuda her ne kadar kesin bir şey söylemek mümkün olmasa da çoğu yazılımcının ortalama üstüne maaşlar aldığını söylemek mümkün. Yazılımcılığın en büyük avantajı size serbest çalışma olanağı sunmasıdır ve herhangi bir yere bağlı olmadan tamamen internetten aldığınız işler ile kendinize bir gelir oluşturmanıza imkan tanımasıdır.

Bir yazılımcı, kendi portfolyo sitesini kurarak gayet kısa bir süre içerisinde çok sayıda müşteriye ulaşabilir ve böylece herhangi bir yere bağlı olmadan da gelir elde edebilir. Aynı şekilde, serbest çalışanlara yönelik internet sitelerinden de faydalanarak bağımsız müşterilerin işlerini üstlenip para kazanmak yazılımcıların yapabileceği şeyler arasındadır. Kısacası, yazılımcılık iyi kazandırır.

Yazılımcılar Ne Kadar Kazanıyor?

Yazılımcılar Ne Kadar Kazanıyor?

Uygulayıcılar de dahil olmak üzere tüm dünyada yazılım deneyimleri büyük ilgi var. Teknolojiyi gezen büyük ilgi ve web sitelerinin yükselişi nedeniyle insanlar yazılım deneyimlerine giderek daha fazla merak duymakta ve meslek hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışmaktadır. Yazılım mesleği ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri doğal yazılımcıların ne kadar kazanmasıdır. Bu soruların cevaplarını yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Yazılımcı olmak için ne gerekiyor?
Yazılım ile ilgilenen birçok kişisorulardan biri de bu alana çalışmaya kişinin hangi niteliklere sahip olması gerekir. Yazılım genel olarak geniş bir kavram olduğu için kişi öncelikle hangi alanla ilgilendiğine karar vermelidir. Elbette alan bilgisine ek olarak hangi branşlarda çalışırsa çalışsın bir yazılımcının sahip olması gereken özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

· Bir yazılım geliştiricinin araştırmacı zekasına sahip olması ve araştırma işini bilmesi gerekir.

· Yaratıcılık, yazılım alanında çalışan yönlendirmeolması gereken özelliklerden biridir.

· Programlamanın temeli matematiktir, bir programcının yeterli matematik becerisine sahip olması gerekir.

Üniversite olmadan yazılımcı olabilir miyim?
Yazılımcı olmak istiyorsanız ama üniversitede gerekli dersleri almazsanız üzülmeyin. Çünkü yazılımcı olmak için bu alan üniversite mezunu olmak gerekli. Elbette bu alana daha iyi hakim olmak ve bireylerin duyularını yapmak için üniversitelerin bu alanda eğitim veren sonuçların mezun olması bir avantajdır. Ancak yazılım eğitimionlarca kurs ve seminer ile üniversiteye gitmeden yazılıma başlayabilirsiniz.

Yazılım iyi bir kazanç sağlıyor mu?
Yazılım geliştirme ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri, yazılım mühendisliğinin karlı bir mesleği olmadığıdır. Bu konuda somut bir şey söylemek imkansız olsa da çoğu yazılımın ortalamasının üzerinde maaş bulundurmaktadır.