Twitter Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Twitter Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

2006 yılında hayatımıza giren ve günümüze kadar popülaritesini hiç kaybetmeyen Twitter, en sevdiğimiz sosyal medya uygulamalarından biri olmaya devam ediyor. Twitter kullanıcıları duygu ve düşüncelerini tweetler aracılığıyla takipçilerine iletebilmektedir. Bu platformda öne çıkmanın sayısız faydası olduğundan, her kullanıcı öne çıkmanın ne anlama geldiğini merak eder. Çünkü sıradan kullanıcılar, genel halk tarafından duyulma konusunda herhangi bir sorun yaşamazlar ve başta sosyal konular olmak üzere birçok konuda insanların algılarını şekillendirebilirler. Twitter'da

paylaştığınız gönderilere dikkat edersenizplatformu ve aldığınız diğer aksiyonlar sayesinde etkili ve profesyonel bir kullanıcı olabilir ve hedef kitlenizi iyi yönlendirebilirsiniz. hariç. Aşağıdaki listeyi inceleyerek, Twitter kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri öğrenebilirsiniz.

· Twitter kullanırken sizinle çelişen tweetler paylaşmamaya dikkat edin. Örneğin; Sürekli ekonomik durumu öven bir kullanıcı aniden ekonominin kötü olduğunu iddia ederse bu başkalarında güven oluşturmaz.

· Argo, müstehcenlik, aşağılama, taciz ve tecavüz gibi hassas ve yaygın olmayan konularda içerik paylaşamazsınız. Ancak kadına yönelik şiddet gibi konularda farkındalık yaratmak için paylaşmalısınız.

· Twitter'ın programını yakından takip etmeli ve görüşlerinizi belirtmeyi unutmayınız.

·Tek bir konu hakkında tweet atmamaya özen göstermelisiniz .

· Sadece kariyer ve iş alanlarıyla ilgili yazılan tweetlerin beğenilmeyeceğini ve can sıkıntısına neden olacağını unutmamalısınız.

· Twitter'da insanlar günlük hayatın izlerini görmeyi sever. Sürekli ünlü bir repliği paylaşmak ya da paylaşırken söylemek yerine gününüzü anlatabilirsiniz.