Spotify Nedir?

Spotify Nedir?

Spotify, İsveç merkezli bir dijital müzik platformudur. Spotify'ın dünya çapında milyonlarca kullanıcısı var. Aylık abonelik sistemiyle çalışan Spotify, milyonlarca parçayı bünyesinde barındırıyor. Bunlardan herhangi birini uygulama aracılığıyla dinleyebilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Spotify , diğer sosyal medya platformlarıyla senkronize olabilen bir platformdur. Facebook hesabınızı bağlayarak, arkadaşlarınızın ne dinlediğini görebilirsiniz. Ayrıca Spotify'da dinlediğiniz müzikleri, uygulama içi paylaşım özelliğini kullanarak kolayca hikaye veya gönderi olarak Instagram profilinize ekleyebilirsiniz.

Spotify aylık abonelik sistemi ile çalışır. Yani bu uygulamayı kullanmak için bir ücret ödeyerek kayıt olmanız gerekiyor. Ancak uygulamanın ücretsiz bir sürümü de var. Bu versiyonda müzik dinlerken reklam göreceksiniz. Bu reklamları istemiyorsanız aylık ücret ödeyerek sınırsız reklamsız müzik dinleyebilirsiniz. Spotify'ın nasıl kullanılacağı ile ilgili sorular, platformda sınırsız müzik dinlemek isteyen kişiler tarafından sıklıkla sorulur.




Spotify nasıl kullanılır?
Spotify nasıl kullanılır cevabına gidecek olursak
 Spotify herkesin kullanabileceği basit bir uygulamadır. Öncelikle, uygulamanın Android ve iOS sürümlerini telefonunuza indirmeniz gerekiyor.
İndirilen uygulamaya giriş yaparak üye olmalısınız. Daha sonra Premium'a abone olabilir veya reklamları görüntülemek karşılığında ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz.

Uygulamayı açtığınızda listeye, müzik türüne, en çok dinlenen çalma listesine ulaşabiliyorsunuz ve ekranda arama butonu çıkıyor. Arama butonundan istediğiniz parçayı açarak keyifle dinlemeye başlayabilirsiniz. Üstelik indirdiğiniz müziklere aynı ekran üzerinden kolayca ulaşabilir ve offline olarak dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify hem bilgisayarlarda hem de telefonlarda kullanılabiliyor. Spotify'ı bilgisayarda kullanmak, telefonda olduğu kadar kolaydır. Spotify Premium aboneliği gerekli mi



Spotify nasıl kullanılır sorusunun cevabını öğrenerek üye olan kullanıcılar
platformdan Premium üyeliğin gerekli olup olmadığını merak ediyorlar. Spotify'ı kullanmak için premium abonelik satın almanıza gerek yok, ancak ücretsiz sürümü kullandığınızda can sıkıcı olabilecek çok fazla reklam göreceksiniz .

Spotify Premium aboneliği aylık 18 TL'dir . Sadece 17,99 TL ödeyerek bu uygulamayı bir ay boyunca reklamsız dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Öğrenci iseniz uygulama içerisindeki öğrenci paketini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Öğrenciler bu uygulamaya ayda 8,99 TL ödüyor.



Spotify'da çalma listesi nasıl oluşturulur? Spotify
nasıl kullanılır bölümünde ele aldığımız çalma listelerimüzik severlerin en sevdikleri parçaları tek bir bölümde düzenlemelerine olanak tanır. Bir oynatma listesi oluşturmak için önce kitaplık seçeneğine ve ardından + simgesine dokunmalısınız.