İnternetten Çeviri Yapmaya Nasıl Başlayabilirim?

İnternetten Çeviri Yapmaya Nasıl Başlayabilirim?

Çevrimiçi çeviri, yabancı dil bilen ve çeviri ile ilgilenen herkesin hayalidir. Sadece sevdiği işi yaparak para kazanmak ve farklı metinleri çevirmek birçok insan için mükemmel bir iş gibi görünüyor. Elbette tamamen esnek bir işe sahip olmak online çevirinin en büyük hizmetlerinden biridir ve aynı zamanda çoğu insan için bu işin en büyük hizmetlerinden biridir.


Oradan çeviri yapmakla ilgilenen pek çok kişi nereden gittiklerini şaşırıyor. Bu nedenle son zamanlardaen çok sorulardan birini internetten çeviri yapmaya nasıl kullanıyorum Bu soruyu merak etmeyi yazımızı okumaya devam edebilir ve duyguki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Kendi web sitemi açmalı mıyım?
En sık sorulan sorulardan biri: kendi web sitemi açmalı mıyım? Çoğu İnternet tercümanı için kendi web sitelerini korumak gelir elde etmek bitirmek olsa da, Başlangıç ​​seviyesindeki çevirmenlerin fazla deneyimini elde etmek için portfolyolarının yeterince ilgi göreceğini söylemek zor var.Bu hedef yeni tercümanların temel hedefi kısa sürede daha fazla deneyim kazanmak ve böylece portföylerini zenginleştirmektir. Kapsamlı bir portföyleri varsa, bir web sitesi başlatmak genellikle serbest çalışan için çok daha karlı bir iş olacaktır.


Hangi internet sitelerini kullanıyorum?
İnternette freelancer olarak çalışmak isteyenlerin kullandığı birçok web sitesi bulunmaktadır. Çoğu yabancı web sitesi olsa da, Türkçe web siteleri deserbest çalışanlara açık.


Bunun için tercih edilen ve en popüler platform Freelance isimli internet sitesidir. Bu siteye her gün yüklenen birçok ilan arasından size en uygun olanını sürerek ve kısa sürede yurt dışı ticaretinize başlayabilirsiniz. Fiverr veya Upwork gibi siteler de Freelance gibi yabancı duruma hakim olduğu sitelerdir.
Bionluk veya Armut gibi Türkçe siteler de freelancerların yararlanabileceği sitelerin başında geliyor. Türk alıcılara sahip olmak istiyorsanız bu siteleri kullanmayı tercih edin.

Nasıl daha fazla kazanabilirim?
Çeviri yaparak daha çok para kazanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey kendinizi iyi pazarlayabilmektir İşinizin güvencesini artırmaya çalışma çünkü hiçbir şey sizi hedefin kalitesinden daha iyi güdüleyemez. Müşterilerinizi memnun etmeyi başarırsanız, ya bir sonraki işler için sizi arayacaklarya da etraflarında onlardan bahsedecekler.

Ayrıca sosyal ağlarda da kendinizi tanıtabilirsiniz. Farklı sosyal medya platformlarında hesap kapsamı buradan kendi içinde tanıtabilir, SMM Dashboard gibi araçlar ile tüm platformlarda eş zamanlı paylaşımlar yapabilir ve daha fazla kitle denemeye çalışabilirsiniz.