Flickr Nedir, Ne İşe Yarar?

Flickr Nedir, Ne İşe Yarar?

Sosyal medya kullanımı son zamanlarda önemli ölçüde arttı. Flickr nedir sorusu kullanıcılar tarafından sıklıkla sorulur. Flickr, 2004 yılında kurulmuş eski bir sosyal medya platformudur. Platform kullanıcıları, fotoğraf ve video paylaşarak birbirleriyle etkileşim kurabilmektedir. Platform ayrıca profesyonel fotoğrafçılar tarafından keşif ve araştırma için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Platform, büyük işletme Yahoo tarafından 2005 yılında 35 milyon dolara satın alındı. Bugün platformda milyarlarca paylaşım yapılıyor. Dünya çapında yaklaşık 100 milyon kullanıcısı olan bu uygulama, mobil uygulama mağazanızdan ücretsiz olarak indirilebilir.

Flickr,Instagram'dan daha az kullanıcıya sahip olmasına rağmen, Instagram'dan çok önce kurulmuştur. Instagram'ın yükselişi, uygulamayı karanlıkta bıraktı. Uygulama özellikle Yahoo tarafından devralındıktan sonra çığır açsa da beklenen başarıyı yakalayamadı.



Flickr nasıl kullanılır? Flickr sorusunun cevabını öğrenen kullanıcılar,
bu uygulamayı nasıl kullanacaklarını merak ediyor. Flickr , herkesin ücretsiz olarak kullanabileceği, kullanımı çok kolay bir platformdur. Öncelikle uygulamayı cihazınıza indirip e-posta adresinizi kullanarak üyeliğinizi açmanız gerekmektedir. Üye işlemleri için sadece ad, soyad, yaş, e-posta adresi ve şifre gereklidir.
Flickr bu bilgileri güvenli bir şekilde saklar ve veri hırsızlığına karşı güçlü koruma sağlar.

Üyelik işlemini tamamladıktan sonra uygulamaya giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda arama yapabilir, profilinize ulaşabilir ve bu bölümü inceleyebilirsiniz. Yayınlar da bu ekrandan paylaşılabilir. Aynı ekran, uygulamanın sağladığı diğer avantajlar için ücret ödenerek kullanılabilir. Flickr'ın



hangi özellikleri var? Flickr nedir sorusunun cevabında
bu uygulamanın özelliklerinden biraz bahsetmiştik. Flickr bir etiketleme sistemi içerir. Bu etiketleme sistemi sayesinde fotoğraf ve videolarınızı çok kolay bir şekilde kategorilere ayırabilirsiniz. Bu ilanları tekrar kullanmak istediğinizde kolayca bulabilirsiniz.

Flickrdosyalarınızı ve albümlerinizi düzenlemenizi kolaylaştırır . Arşivleme sistemi sayesinde yayınlarınızı arşivleyebilir ve daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Bu özelliklerin yanı sıra Flickr sayesinde arkadaşlarla iletişim halinde olmak da oldukça kolay. Flickr bu özellikleri sayesinde milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır.



Flickr'ın faydaları nelerdir?
Flickr , kullanıcılara büyük faydalar sağlıyor. Flickr nedir sorusunun cevabında da belirttiğimiz gibi bu platformda diğer kullanıcılar ile etkileşime geçebilir ve sosyalleşme imkanına sahip olabilirsiniz.