Facebook Karanlık Mod Nedir?

Facebook Karanlık Mod Nedir?

Son zamanların en çok konuşulan teknoloji devi Facebook, bünyesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünyada etkin bir şekilde kullanılan bu sosyal medya platformu, insanların birbirleriyle etkileşime geçmesini sağlarken aynı zamanda da güzel vakit geçirmenize yardımcı oluyor.

Facebook'un Karanlık Modu, kullanıcıların platformda vakit geçirirken göz sağlığını koruması için geliştirilmiş bir özellik. Bu özellik, başta Facebook ve hizmetleri olmak üzere çoğu sosyal medya platformu tarafından kullanıcılara sunulmaktadır. Sadece sosyal medya platformları değil çoğu telefon üreticisi ürettikleri telefonlarda bu özelliği kullanıcılara sunuyor.



Facebook'un Karanlık Modu ne işe yarar?
İnsanlar sosyal medya platformlarında daha fazla zaman geçirdikçe göz sağlığı olumsuz etkilenebiliyor. Facebook'un karanlık modu sayesinde özellikle geceleri göz sağlığını korurken platformda çok daha güvenli bir şekilde gezinmek mümkün. Karanlık mod sayesinde güçlü ışık gözünüze ulaşmaz ve bu sayede göz sağlığınız korunur.

Facebook'un karanlık mod özelliği de çok daha iyi bir görüntü verdiği için kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Özellikle amoled ekrana sahip telefonlarda koyu mod teması renkler daha canlı olduğu için oldukça güzel bir görüntü veriyor. Karanlık mod, cihazların şarjlarını daha yavaş düşürmelerine de olanak tanır.



Karanlık Mod Facebook Android Nasıl?
Facebook'un Karanlık Modu, Android ve iOS cihazlarda farklı şekillerde uygulanmaktadır. Android cihazınız varsa öncelikle Facebook uygulamasını açıp giriş yapmalısınız. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra sağ üstteki menü seçeneğine tıklayıp ardından Ayarlar ve Gizlilik sekmesine gitmeniz gerekiyor. Bazı sürümler bir canlı izleme seçeneği düğmesi içerebilir.
Karanlık mod özelliğini Ayarlar & Gizlilik sekmesinin görüntüleme seçenekleri bölümünden aktif veya pasif olarak ayarlayabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için telefonunuzda Facebook uygulamasının güncel olması gerekir. Daha eski bir sürüm kullanıyorsanız, uygulama mağazasına gitmeniz ve uygulamayı güncellemeniz gerekir. Aksi takdirde, bu özelliğin keyfini çıkaramazsınız.



Facebook Ios Karanlık Mod Nasıl Yapılır? Facebook karanlık mod özelliği
Android cihazların yanı sıra iOS cihazlarda da mevcuttur. Bu özelliği Apple cihazınızda etkinleştirmek için öncelikle uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olmalısınız. Uygulamanız güncel değilse, güncellemeniz gerekir. Güncellenmiş Facebook'a sahipsenizUygulamayı açtığınızda, sağ üstteki menü seçeneğine tıklamanız gerekir.

Menü seçeneklerinde ayarlar ve gizlilik sekmesi olacaktır. Bu sekmeye tıkladığınızda, görüntüleme seçenekleri bölümünün bulunduğu bir ekran göreceksiniz. Karanlık mod işlevi bu ekrandan çok kolay bir şekilde etkinleştirilebilir. Yukarıdaki adımları takip ederek Facebook firmasının sunduğu bu özellikten hemen faydalanabilir ve uygulama ile keyif seviyenizi artırabilirsiniz.